Felsőoktatás

Az ausztrál felsőoktatás világszínvonalú. Az Ausztráliában kiadott tanúsítványok világszerte elismertek. 2019-ben a Quacquarelli Symonds World University Ranking ügynökség az ausztrál Nemzeti Egyetemet, a Melbourne-i Egyetemet és a Sydney-i Egyetemet a világ legjobb 50 felsőoktatási intézménye közé sorolta be.

Minden évben több mint félmillió nemzetközi diák választja Ausztráliát tanulmányi célpontként. Elsősorban azért választják több százezren ezt a földrészt, mivel az oktatás gyakorlat orientált, és hatékonyan fejleszti a diákok munkahelyi felkészültségét.

Az oktatás moduláris, ami azt jelenti, hogy a különböző modulok tanterve a korábbi tanulmányok során szerzett ismeretekre épül. Az ausztrál oktatási rendszer különböző szintjei alig térnek el az európai oktatás struktúrájától. Az általános iskolai végzettséget a középiskolában megszerzett érettségi vizsgára való felkészülés követi, amely lehetővé teszi az egyetemi szintű alapképzésbe (Bachelor) való belépést. Az alapképzés után a diákok felkészülnek a további tanulmányaira mester- (Master), posztgraduális (Postgraduate) illetve doktori képzés (Doctoral level) keretein belül.

Jelenleg mintegy 600 ezer nemzetközi diák folytat felsőfokú tanulmányokat Ausztráliában.

A képzések időtartama általában:
  • Bachelor – 3 év
  • Master – 2 év

A tájékozott döntés meghozatala érdekében javasoljuk, hogy tekintsd meg az ausztrál egyetemek listáját.
Azok, akik középiskolai végzettséget – 12 befejezett tanulmányi év – szereztek, de nem rendelkeznek egyetemi szintű képesítéssel, kérelmet nyújthatnak be különböző ausztrál főiskolai programokhoz.

Nyelvi követelmények a főiskolai alapképzés megkezdéséhez
  • • A középiskolai végzettség mellett szükséged van megfelelő angol nyelvtudásra is, amelyet általában az IELTS nyelvvizsga academic 6,0-s vagy azzal egyenértékű TOEFL IBT, Cambridge ESOL vagy Pearson PTE vizsga eredménye mutat. Ez a szint azonban eltérhet a tanfolyam követelményeitől.
Posztgraduális tanulmányok
  • A posztgraduális programok olyan felsőoktatási képzések, amelyekre azok a diákok jelentkezhetnek, akik ausztrál alapdiploma birtokában, vagy azzal egyenértékű külföldi egyetemi bizonyítvánnyal rendelkeznek, illetve releváns ausztrál szakmai tapasztalatot gyűjtöttek.
  • Az egyes jelentkezési feltételek nagymértékben eltérhetnek, ezért további információért kérjük, fordulj az oktatási intézményhez vagy munkatársaink készségesen állnak rendelkezésedre.
  • Amennyiben mesterképzésen vagy doktori szintű képzésen folytatod a tanulmányaidat, akkor a családtagjaid heti 40 órában dolgozhatnak. Vagyis, a mesterképzés megkezdése után a fő kérelmező családtagjai jogszerűen teljes munkaidőben tevékenykedhetnek.
  • • A posztgraduális képzések hossza általában 1 vagy 2 év. Mindazonáltal azt javasoljuk neked, hogy egy 2 éves tanfolyamra jelentkezz, mert a képzés befejezése után jogosult vagy az ún. Post Study Work vízum igénylésére (további információért görgess lejjebb az oldalon), amely lehetővé teszi neked és a kérelemben megjelölt személyeknek, hogy 2 évig jogszerűen tartózkodhass, és teljes munkaidőben dolgozhass Ausztráliában.
Felsőoktatás | Studyfferently

Jó tudni – a Post Study Work vízumról

Legalább egy bachelor képzés sikeres lezárása után lehetőséged van egy ún. Post Study Work vízum igénylésére, amely legfeljebb 4 éves tartózkodásra és teljes munkaidőben végzett munkavégzésre jogosít. Ennek a vízumtípusnak a hossza az ausztrál végzettséged szintjétől függ. Például egy doktori képzés elvégzése esetében 4 éves itt tartózkodás választható változatlan jogokkal, míg a Master szinten megszerzett diplomád után 2 évig vállalhatsz legálisan munkát.

Ahhoz, hogy biztosan a megfelelő intézményt és képzést ki tudd választani, lépj velünk kapcsolatba, hogy segíthessünk!

Oktatási rendszer