Hol tanulhatok Ausztráliában?

A CRICOS olyan intézmények és tanfolyamok közös nyilvántartási rendszere, amelyet tengerentúli diákok számára fejlesztettek ki. Ez egy online nyilvántartás minden olyan kurzusról és intézményről, amely azon hallgatók számára érhető el, akik tanulói vízumra szeretnének jelentkezni.

Azok az intézmények, amelyek Ausztráliában oktatási vagy képzési szolgáltatásokat nyújtanak tanulói vízummal rendelkező nemzetközi diákok részére, kötelesek betartani a tengerentúli diákok intézményeinek és kurzusainak nyilvántartásba vételére vonatkozó szövetségi jogszabályi követelményeket (CRICOS).

The Rocks Sydney | Studyfferently
The Rocks | Sydney | NSW | Ausztrália

Azok a diákok, akik rövidtávú (három hónapot nem meghaladó) képzéseket folytatnak, más típusú vízummal (turista vagy Working Holiday vízummal) rendelkeznek. Ez lehetővé teszi számukra, hogy olyan intézményt válasszanak, amely előfordul, hogy nem szerepel a CRICOS nyilvántartásában. Azon hallgatók, akik Ausztráliában nem diákvízum keretein belül tanulnak, nem tartoznak az ún. ESOS-Act törvényének hatálya alá.

CRICOS – Az intézmények kódja

Minden egyes intézmény egyedi CRICOS szolgáltatói kóddal rendelkezik. Ez a kód azonosítja az intézményt a nemzetközi diákok számára nyújtott oktatási és képzési szolgáltatások regisztrált szolgáltatójaként. A szolgáltatók a törvény értelmében kötelesek a szolgáltatói kódot az összes marketinganyagban feltüntetni. Ez általában az egyes intézmény weboldalának az alján található.

CRICOS – A képzések kódja

Minden tanfolyam egyedi kurzus kóddal rendelkezik. Egyes kurzusok többször is megtalálhatók, de különböző CRICOS-számokkal. Egyen kurzusok ugyanazon képzési típusba tartoznak, de ha más CRICOS képzési kódjuk van, a kurzus hossza, a képzés költsége vagy a jelentkezési követelmények eltérőek lehetnek.
Ide kattintva, rákereshetsz a CRICOS-nyilvántartási listában szereplő kurzusokra!

Kurzus keresés

Számíthatsz ránk!

Munkatársaink segítségével megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb intézményt és képzést a CRICOS bonyolult rendszerében.

Tanulj Ausztráliában!

Miért Ausztrália?

Az Ausztráliában tanulás előnyei

  • Az ausztrál törvények minden nemzetközi diák számára biztosítják a minőséget
  • Nemzetközi diákként és diákvízum tulajdonosaként bármely olyan intézményben tanulhatsz, mely regisztrálva van a CRICOS rendszerben
  • Mintegy 1,100 intézmény csaknem 22,000 kurzusa közül választhatsz