Turista vízum

Az utazás céljától függetlenül Ausztráliába való belépés csak vízummal lehetséges. A látogató szándékától függően sokféle vízum áll rendelkezésre, amelyeknek különböző követelményeknek és szigorú feltételeknek kell megfelelniük. A vízumkérelem módja és helye attól függ, hogy milyen típusú vízumra jelentkezel.

Kétféle rövid távú tartózkodásra alkalmas vízum létezik:

  • EVisitor (651 alosztály), azaz elektronikus látogatói vízum, amely legfeljebb 3 hónapos időtartamra jogosító tartózkodást engedélyez, és
  • Electronic Travel Authority – ETA – vízum, amely csak 8 ország számára elérhető, rövid tartózkodásra, legfeljebb 12 hónapos időtartamra jogosít fel. Ezek az országok a következők: Brunei – Darussalam, Kanada, Hong Kong (SAR-PRC), Japán, Malajzia, Szingapúr, Korea (Dél) és az Egyesült Államok.
Turista vízum | Ausztrália | Studyfferently

Ausztrália egyedülálló látnivalóinak megtekintése és a festői tájak felfedezése mellett az eVisitor vízummal lehetőséged nyílik akár 3 hónapig tartó tanulásra is. Ez az időszak főleg az angol nyelvtudásod gyors és hatékony fejlesztéséhez elegendő.

A 3 hónapos eVisitor vízum nagy előnye, hogy nem kell megfelelned a hallgatói vízum szigorú feltételrendszerének, ugyanakkor betekinthetsz egy angol nyelvtanfolyam mindennapjaiba.

A tanfolyam során heti 5 napon át napi 4-5 órában tanulod a nyelvet. Az osztálytermet elhagyva, remélhetőleg nagyobb önbizalommal mered használni az új nyelvi készségeidet az újdonsült barátaiddal töltött mindennapjaid során. Mivel anyanyelvi környezetben fogsz élni, könnyebben magadba fogod szívni az új nyelv szókincsét. Annyi már most bizonyos, hogy az óceánnal, bulizással, sporttal és barbecue-val kapcsolatos kifejezéseket nem a szótáradból fogod megtanulni.

Turista Vízum | Ausztrália | Studyfferently
The Entrance | NSW | Ausztrália | Pelikánetetés

Szükséges dokumentumok

Fontos!

Amennyiben 3 hónapnál hosszabb időtartamú képzésre jelentkezel, diákvízum kérelmet kell benyújtanod.

Ausztrál vízumok

Angol nyelvtanfolyamok

Ausztrália minden nagyvárosában, illetve olyan egzotikus helyszínein is találhatóak kiváló minőségű szolgáltatást nyújtó nyelviskolák, mint Noosa, Gold Coast, Sunshine Coast, vagy éppen Byron Bay.

Szakiskolák

Ausztrália  szakképzést nyújtó intézményeire jellemző, hogy a tanmenet nagy hangsúlyt fektet a gyakorlati tudás megszerzésére és elmélyítésére.

Felsőoktatás

Az oktatás moduláris, az egymásra építhető részekből áll össze a tananyag, melynek eredményes elsajátítását a nemzetközileg elismert diploma igazolja.